در این مقاله انواع الکترو پمپ در بوستر پمپ آتش نشانی با توجه به نقش ها و وظایف مهمی که دارند، بررسی خواهند شد.
بوستر پمپ های ویژه آتش نشانی یکی از انواع بوستر پمپ های مورد استفاده در متجمع های مسکونی و اداری هستند که با بهره گیری از چند الکتروپمپ که به صورت موازی در کنار یکدیگر نصب شده اند، فشار و دبی مورد نیاز برای عملکرد تجهیزات اطفاء حریق را فراهم می کنند.
بوستر پمپ booster pump
امروزه جهت تامین آب مورد نیاز هر ساختمان مسکونی مرتفع، تجاری، اداری، بیمارستان و صنایع مختلف از بوستر پمپ استفاده میشود. به طور کلی میتوان گفت booster pump مجموعهای متشکل از یک یا چند پمپ است که در کنار هم و به شکل موازی قرار دارند. علاوه بر پمپها، به تابلوی فرمان، کنترلر، منبع تحت فشار و سایر تجهیزات، این سیستم آبرسانی مجهز است.
اجزای اصلی بوستر پمپ شامل الکتروپمپ ها، اتصالات و شیر آلات مربوطه، تابلوی کنترل و فرمان دور ثابت، تابلوی کنترل و فرمان دور متغیر می باشند.
جزئیات بیشتر در معرفی بوستر پمپ و انواع بوستر پمپ , بوستر پمپ آبرسانی در مدلها و برندهای مختلف در انرژی تهویه پردیس
بوستر پمپ آتشنشانی چیست؟
بوستر پمپ آتش نشانی يكي ديگر از انواع بوستر پمپ هايي كه در ساختمان ها و صنايع مورد استفاده قرار میگیرد و آن سامانه يكپارچه ای است متشکل از دو یا چند پمپ که به صورت موازی به یکدیگر متصل شده اند به طوری که توانایی ایجاد فشار و دبی مورد نیاز یک سیستم آتش نشانی با حداقل انرژی مصرفی و بالاترین راندمان را دارا باشند.
وظایف الکتروپمپ ها در بوستر پمپ آتش نشانی چیست؟
وظیفه یک بوستر پمپ تامین و ثابت نگهداشتن فشار لازم برای سیستم آبرسانی با توجه به الگوی متغیر مصرف می باشد. از این رو هنگامی که در شبکه مصرفی وجود ندارد فشار تغییر نمی کند و الکتروپمپ های بوستر پمپ خاموش می باشند.
مشاهده اطلاعات انواع بوستر پمپ آتش نشانی و خرید بوستر پمپ آتشنشانی
اما به محض اینکه مصرف شروع میشود و فشار در شبکه افت می کند، برای جبران این افت فشار اولین الکتروپمپ شروع به کار می کند و اگر این الکتروپمپ قادر به تامین فشار مورد نیاز سیستم نباشد الکتروپمپ های دیگر به ترتیب وارد مدار می شوند تا فشار را در محدوده معینی ثابت نگهدارند. از طرفی هنگامی که مصرف کم یا متوقف می شود الکتروپمپ ها نیز به ترتیب خاموش و از مدار خارج می شوند.
انواع الکتروپمپ مورد استفاده در بوستر پمپ
در یک بوستر پمپ آتشنشانی، الکتروپمپ ها با توجه به نقش خود به سه نوع تقسیم می شوند:
- الکتروپمپ اصلی یا پمپ اصلی (Main Pump)
- الكتروپمپ جاکی یا جاکی پمپ (Jockey Pump)
- الکتروپمپ رزرو یا پمپ رزرو(Standby Pump)
الکتروپمپ اصلی یا پمپ اصلی (Main Pump)
الكتروپمپ های اصلی وظیفه تامین فشار و دبی کل سیستم را بر عهده دارند و مجموع دبی آنها برابر با دبی مورد نیاز در فشار مورد نیاز سیستم است. هنگامی که دبی مورد نیاز یک سیستــم زیاد باشــد معمولا از الكتروپمپ های اصلی بزرگ استفاده میشود.
الكتروپمپ یا پمپ اصلی، پمپ یا پمپ هایی که وظیفه تامین هد و دبی کل سیستم آبرسانی یا آتش نشانی را برعهده دارند. برای ساخت بوستر پمپ (با توجه به نیاز) معمولا از پمپهای گریز از مرکز و یا WKL استفاده میشود.
الكتروپمپ جاکی یا جاکی پمپ (Jockey Pump)
زمانهایی وجود دارد که دبی درخواستی کم می باشد و می توان این دبی را با یک الکتروپمپ کوچک تامین کرد و نیــازی به روشن شدن الکتروپمپ اصلی بزرگ نیست. به همین دلیل برای صرفه جویی در مصرف انرژی و همچنین کاهش استهلاک الکتروپمپ های اصلی بزرگ، الکتروپمپی با ظرفیت آب دهی کمتر از الکتروپمپ اصلی انتخاب می کنند تا برای مصارف کم فقط این الکتروپمپ روشن شود و نیاز سیستم را برآورده کند. نام این الکتروپمپ، جاکی پمپ یا پمپ پیشرو یا الكتروپمپ جاکی است.
به عبارتی دیگر، برای صرفه جویی در مصرف انرژی و همچنین کاهش استهلاک پمپ های بزرگ، پمپی با ظرفیت آبدهی کمتر از پمپ اصلی انتخاب می کنند تا برای مصارف کم، فقط این پمپ روشن شود و نیاز سیستم را برآورده کند. نام این پمپ، جوکی پمپ یا پمپ پیشرو است. در حالت هایی که نشتی در سیستم آبرسانی، آبریزش در پمپ ها و افت تدریجی فشار در سیستم وجود دارد، از پمپ جوکی برای تامین فشار استفاده می نمایند.
بوستر پمپ هاي دور ثابت با دو يا چند الکتروپمپ، به دو گروه با الكتروپمپ جاکی و بدون الكتروپمپ جاکی طبقه بندي مي گردند. نام دیگر الكتروپمپ جاکی، الكتروپمپ پیشرو است.
مشاهده و خرید انواع الکتروپمپ
الکتروپمپ رزرو یا پمپ رزرو (Standby Pump)
معمولا در مکانهایی مانند بیمارستانها و کارخانجات که آبرسانی امری ضروری است و یا در مواردی که از بوستر پمپ جهت مصارف آتش نشانی استفاده میشود و ایجاد وقفه در کار آن باعث ایجاد مشکلاتی می شود، یک الکتروپمپ اضافی را روی بوستر پمپ قرار می دهند تا در صورت خراب شدن یا توقف یکی از الکتروپمپ های اصلی این الکتروپمپ وارد مدار شود و وقفه ای در سیستم آبرسانی یا آتش نشانی ایجاد نگردد. این الکتروپمپ را الکتروپمپ رزرو یا ذخیره می نامند.
در بوستر پمپ هایی که بــرای آتش نشانی بکار می روند حتما باید یک الکتروپمپ رزرو یا موتورپمپ رزرو روی بوستر پمپ تعبیه گردد.
معمولا در ساختمان های عمومی، مهم و حساسی که تامین آبرسانی دائم و بی وقفه در آنها امری حیاتی و ضروری است و هرگونه وقفه در آن سبب بروز مشکلات عمده می شود، استفاده می شود؛ همانند هتل ها، بیمارستان ها، کارخانجات و …
پمپی را به عنوان پمپ رزرو در نظر می گیرند تا در صورت خراب شدن یا توقف یکی از این پمپ ها، این پمپ وارد مدار شود و وقفه ای در آبرسانی ایجاد نگردد. در بوستر پمپ هایی که برای آتش نشانی بکار می رود حتما باید یک پمپ به عنوان رزرو تعبیه گردد.
خرید انواع الکترو پمپ برای بوستر پمپ آتش نشانی
بوستر پمپ آبرسانی، آتش نشانی، خانگی و صنعتی با بهترین قیمت بوستر پمپ آب در سطح کشور از برند های مطرح ایتالیایی و ایرانی نظیر: پنتاکس، ابارا و… در وبسایت شرکت انرژی تهویه پردیس برای شما ارائه شده است. لطفا برای مشاهده مشخصات فنی، دریافت لیست قیمت و انتخاب انواع بوستر پمپ آتشنشانی با کارشناسان فروش انرژی تهویه پردیس تماس بگیرید و از مشاوره رایگان خرید و نحوه نصب استفاده کنید.
به منظور دریافت مشاوره، آگاهی از لیست قیمت و سفارش انواع پمپ و قیمت پمپ آب و همچنین خرید پمپ از نمایندگی رسمی در برندهای مختلف با مشاورین و کارشناسان شرکت انرژی تهویه پردیس تماس حاصل فرمایید.
02188316724-30
02188842658
بدون دیدگاه