برای پیدا کردن میزان برق مصرفی پمپ آب نیاز به یافتن میزان ولتاژ پمپ آب خانگی، جریان پمپ آب خانگی و همچنین توان پمپ آب خانگی است. برخی از مردم به دلیل هزینه برق و مصرف بیش از حد آن از خرید و استفاده پمپ آب خانگی خودداری میکنند. این هزینه برعکس گمان مردم، بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. آب از نعمتهای بزرگ برای ما میباشد و بدون فشار و کیفیت مناسب استفاده از آن بسیار سخت و حتی تقریباً غیر ممکن میشود. پمپ آب علاوه بر افزایش فشار بلکه از مصرف بیش از حد آب نیز جلوگیری میکند.
بررسی میزان برق مصرفی پمپ آب
میزان مصرف پمپ آب خانگی به پارامترهای مختلفی بستگی دارد و برای اینکه بتوانید پمپ آب مناسبی را با توجه به نوع مصرف خود خریداری کنید باید به این پارامتر توجه داشته باشید.
خرید پمپ آب و خرید پمپ از نمایندگی رسمی
چه پارامترهایی بر مصرف برق پمپ آب تاثیر گذار است؟
البته آنچه که معمولا بر مصرف برق پمپ آب می تواند تاثیر گذار باشد، اندازه قطر دهانه ورودی و خروجی دبی و هد پمپ آب است، هرچه مقدار قطر دهانه ورودی و خروجی دبی و هد پمپ آب بیشتر باشد در نتیجه دستگاه به توان بالاتری نیاز خواهد داشت و شاهد افزایش مصرف برق پمپ آب خواهیم بود.
قبل از محاسبه ی میزان برق مصرفی پمپ آب باید یک سری نکاتی را در نظر داشته باشید، به عنوان مثال اگر دستگاه پمپ آب را برای ساختمان تجاری به کار می برید باید بدانید که هزینه ی مصرف برق آن بیشتر از ساختمان مسکونی محاسبه می شود. معمولا این هزینه ۴ برابر قیمت برق مصرفی در ساختمان های مسکونی می باشد.
همچنین محاسبه هزینه برق مصرفی بر اساس میزان مصرف برق شما متفاوت خواهد بود، روی تمام قبوض برق نوشته شده است که اگر تا میزان ۱۰۰ کیلو وات برق مصرف کنید به عنوان مثال ۵۰ تومان از ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلو وات، ۶۰ تومان از ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلو وات و … . همانطور که مشاهده می کنید هر چه این میزان بالاتر می رود هزینه ی برق مصرفی نیز به صورت تصاعدی بالا خواهد رفت.
محاسبه ی میزان برق مصرفی پمپ آب
برای اینکار با یک مثال شروع خواهیم کرد. اگر شما دارای یک پمپ آب خانگی یک اسب بخار باشید، دستگاه شما در هر ساعت 700 وات معادل 0.7 کیلو وات برق مصرف می کند. بنابراین شما باید ابتدا متوسط عملکرد روزانه ی پمپ آب خانگی خود را محاسبه کنید، برای مثال اگر دستگاه شما روزانه 4 ساعت کار می کند شما باید این عدد را در 700 ضرب کنید که در نهایت عدد 2800 بدست می آید. اگر هر کیلو وات ساعت برق مصرفی خانگی 50 تومان باشد، هزینه ی برق مصرفی روزانه ی پمپ آب خانگی شما 140 تومان می شود که اگر این رقم در تعداد روزهای ماه یعنی 30 ضرب کنیم عدد 4200 بدست می آید که هزینه ی برق مصرفی پمپ آب خانگی یک اسب بخار در یک ماه را نمایش میدهد.
>> خرید بوستر پمپ آبرسانی
فرمول محاسبه میزان برق مصرفی پمپ آب عبارت است از:
برق مصرفی براساس کیلو وات × میانگین ساعات کار روزانه پمپ × نرخ هر کیلو وات × تعداد روزهای مصرفی = هزینه برق مصرفی پمپ آب خانگی
میزان مصرف برق پمپ آب خانگی
این میزان به مواردی مانند ارتفاع ساختمان، تعداد طبقات و تعداد واحد های هر طبقه بستگی دارد. علاوه بر این موارد، عوامل دیگری همچون اندازه قطر دهانه ورودی و خروجی، میزان هد و دبی نیز روی مصرف پمپ آب خانگی موثر می باشند. هرچه مقدار این موارد بیشتر باشد، پمپ توان بیشتری داشته و با بالا رفتن این توان، میزان مصرف برق هم بالا تر خواهد رفت.
در صورت تمایل می توانید مقاله پمپ آب ساختمان بر اساس تعداد طبقات را مطالعه نمایید.
در جدول زیر برای راحتی کار شما هزینه برق مصرفی هر پمپ آب خانگی با توانهای مختلف با میانگین ۵ ساعت کار روزانه بر اساس دو نرخ تقریبی مسکونی و تجاری محاسبه شده است.
میزان مصرف برق پمپ کف کش
پمپ های کف کش نوعی پمپ سانتریفیوژ یا گریز از مرکز می باشند که جهت جمع آوری آب های تمیز سطحی و یا آب های زیر زمینی به صورت عمودی یا افقی به کار گرفته می شوند. این نوع از پمپ ها امروزه در اندازه ها، ظرفیت ها و ساختار های مختلفی تولید می شوند. برای تعیین میزان مصرف برق پمپ آب کف کش باید به نوع آن و متناسب بودنش با نیاز مد نظر توجه شود. شما می توانید به منظور داشتن انتخابی صحیح و دریافت مشاوره رایگان راجع به خرید محصولات پمپ کف کش با کارشناسان انرژی تهویه پردیس تماس حاصل فرمایید.
کاهش مصرف برق پمپ آب
نکاتی برای کاهش مصرف برق پمپ آب وجود دارد که با رعایت ان ها میتوانید میزان مصرف برق پمپ آب را کاهش دهید، این نکات عبارت اند از:
- استفاده از ست کنترل برای پمپ آب
- سرویس کردن پمپ اب هر 6 ماه یکبار
- انتخاب پمپ آب متناسب با نیاز ساختمان
- ظرفیت پمپ آب تا آنجا که امکان دارد پایین باشد.
- فشار دیفرانسیلی پمپ آب تا حد ممکن کم باشد.
- نرخ بهره وری پمپ آب، قدرت انتقال و عملکرد آن بالاترین میزان خود باشد.
بدون دیدگاه