پمپ آب ساختمان بر اساس تعداد طبقات

پمپ آب ساختمان بر اساس تعداد طبقات

وطیفه پمپ آب، تأمین آب موردنیاز ساختمان است. با استفاده از پمپ آب ساختمان که مدل‌های بسیار متنوعی از آن وجود دارد، می‌توان مشکل فشار آب ساختمان‌ها را حل کرد.
از آنجا که نصب پمپ آب خانگی به لوله آب شهری مشکل دارد برای نصب پمپ آب خانگی راه‌حل استفاده از یک مخزن یا منبع آب است که باتوجه‌به نیاز ساختمان و تعداد طبقات و واحدها باید یک مخزن آن تهیه کنید و پمپ آب را به آن متصل کنید. این مخازن گنجایش‌های مختلفی دارد که طبیعتاً با افزایش حجم آن، قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت.

مهمترین پارامترهای انتخاب پمپ آب ساختمان

  • حداکثر ارتفاع پمپ: حداکثر ارتفاع از جایی که پمپ قرار دارد تا بالاترین نقطه‌ ای که پمپ می تواند آب پمپاژ شده را بفرستد چقدر است. این پارامتر بر حسب متر محاسبه می شود
  • توان: توان یا قدرت را می توان این طور تعریف کرد که مقدار توان یا قدرتی که پمپ می تواند آب را به صورت نیروی مکانیکی از نقطه صفر یا مبدا به نقطه یک یا مقصد هدایت کند چیست. توان پمپ بر حسب اسب بخار یا کیلو وات محاسبه می گردد.
  • حداکثر آبدهی: حداکثر مقدار آبدهی یا ماکزیمم دبی به بیشترین مقدار ظرفیت یک پمپ در هنگام پمپاژ می گویند که یکی از شاخصه های اصلی و از مهم ترین فاکتور های موجود در خرید پمپ آب است. همچنین این پارامتر بر حسب متر مکعب بر ساعت محاسبه می شود.

انتخاب توان پمپ آب ساختمان

تعداد طبقات، تعداد واحدها و متراژ ساختمان بیشترین اهمیت را در انتخاب توان پمپ آب ساختمان و خانگی دارد. در کنار این موارد، محاسبه افت هد کلی و حضور یا عدم حضور منبع ذخیره آب باید مورد توجه قرار بگیرد.

به منظور انتخاب دقیق‌تر پمپ خانگی و با توجه به محاسبات S.F.U و استانداردهای ساختمان‌ در ایران به طور خلاصه می‌توان با توجه به طبقات و تعداد واحدها پمپ آب مناسبی را برای ساختمان انتخاب کرد.

پمپ آب خانگی یا ساختمانی جهت افزایش فشار آب و انتقال آن به طبقات بالایی انواع ساختمانها مورد استفاده قرار می گیرد. تفاوتی ندارد که شما در یک واحد آپارتمانی یا تجاری مستقر هستنید یا در خانه های ویلایی سکونت داشته باشید، پمپ خانگی برای شما یک انتخاب مناسب است. تنها باید بررسی کنید و طبق نیازی که دارید بهترین نوع آن را انتخاب نمایید. عوامل مختلفی در انتخاب یک پمپ خانگی مناسب نقش دارند. این عوامل عبارت اند از:

  • تعداد طبقات ساختمان
  • میانگین متراژ هر واحد
  • تعداد شیرآلات موجود در هر واحد
  • تراکم جمعیت در منطقه موردنظر

انواع پمپ آب خانگی و ساختمان

انواع مختلف پمپ آب خانگی شامل دارای مخزن انبساط، کلید خودکار و یا مجهز به بوستر هستند و در بازار به فروش می رسند.

  • پمپ آب جتی
  • پمپ آب بشقابی
  • پمپ سانتریفیوژ

شما میتوانید باتوجه به عوامل مختلفی که در انتخاب یک پمپ خانگی مناسب نقش دارند یکی از آنها را تهیه و مورداستفاده قرار دهید. همچنین پمپهای خانگی دارای قدرتهای متفاوتی به ترتیب 1، 2، 3، 4، 5/5 و 5/7 اسب، انواع پمپ های پروانه ای و مدل های مختلف بر اساس اینچ هستند.


>> خرید بوستر پمپ آبرسانی


انتخاب پمپ آب برای ساختمان 1 طبقه

با توجه به اینکه ساختمان‌های یک طبقه معمولاً با کمبود فشار آب رو به رو نیستند، در صورت بروز چنین مشکلی به احتمال زیاد یا لوله کشی ساختمان مشکل دارد، در جایی از لوله‌ها، نشتی یا ترکیدگی ایجاد شده یا ساختمان‌های مجاور به صورت غیرقانونی پمپ نصب کرده اند. اگر این موارد بررسی و مشکل همچنان پابرجا بود، باید از یک پمپ آب نیم اسب محیطی استفاده کنید. این پمپ برای یک ساختمان تک طبقه با یک واحد مناسب است.

برای ساختمان 1 طبقه تک واحدی و 1 طبقه دو واحدی می‌توان از پمپ نیم اسب محیطی یا نیم اسب بشقابی استفاده کرد. پمپ نیم اسب محیطی فشار بیشتر و صدای بیشتر و پمپ آب بشقابی صدای کمتر و دبی آب بیشتری فراهم می‌کند.

برای ساختمان های مسکونی ۲ تا ۴ واحد از پمپ یک اسب بشقابی و جتی میتوانید استفاده کنید.

بنابراین برای خرید پمپ آب ساختمان یک طبقه، ابتدا باید با یک کارشناس خرید پمپ اب در مورد دبی و فشار مورد نیاز مشورت کنید.قیمت پمپ آب برای ساختمان یک طبقه با توجه به هد و دبی آن می تواند متفاوت باشد؛

انتخاب پمپ آب برای ساختمان 2 طبقه

برای ساختمان 2 طبقه تک واحدی و 2 طبقه دو واحدی می‌توان به ترتیب از نیم اسب محیطی یا 1 اسب بشقابی استفاده کرد. اگر زیر بنای ساختمان بیشتر باید یا واحدها به 3 و 4 افزایش یابد،

در کل برای ساختمان های 2 طبقه نیازی به استفاده از پمپ آب خیلی قوی نیست و استفاده از پمپ بشقابی با توان نیم تا 1 اسب کافی است

انتخاب پمپ آب برای ساختمان 3 طبقه

بهترین گزینه از انواع پمپ برای ساختمان در حالت 3 طبقه تک واحدی 1 اسب جتی و برای 3 طبقه دو واحدی 1.5 اسب دو پروانه بشقابی است.

برای ۵ واحد تا ۹ واحد بهترین گزینه پمپ آب ۱/۵ اسب دوپروانه می باشد.

انتخاب پمپ آب برای ساختمان 4 طبقه و 5 طبقه

بهترین گزینه از انواع پمپ آب مسکونی برای حالت 4 طبقه تک واحدی 1.5 اسب دو پروانه بشقابی و برای 4 طبقه دو واحدی، پمپ 2 اسب دو پروانه بشقابی است.

برای قطع و وصل پمپ تنها روش استفاده از ترکیب منبع انبساط 80 یا 100 لیتری، کلید اتوماتیک، گیج فشار و 5 راهی برنجی توصیه می‌شود. همچنین برای حالت 5 طبقه تک واحدی 2 اسب دو پروانه بشقابی و برای 5 طبقه دو واحدی 3 اسب دو پروانه بشقابی توصیه می‌شود.

برای خرید پمپ آب ۱۰ واحد به بالا  پمب دو اسب دوپروانه مناسب می باشد.

نکات مهم در انتخاب و نصب پمپ آب ساختمان یا خانگی

با توجه به افزایش قیمت پمپ آب ساختمان ها در سال‌های اخیر، رعایت نکات انتخاب، نصب و نگه داری ضروری به نظر می‌آید:

  • مهمترین مولفه‌هایی که باید برای انتخاب پمپ آب مناسب برای ساختمان در نظر داشته باشید، حداکثر آبدهی و حداکثر ارتفاع پمپ هستند. اما مواردی همچون توان پمپ یا قطر ورودی / خروجی لوله نیز می‌تواند در انتخاب شما تاثیرگذار باشد
  • در هنگام خرید پمپ آب خانگی حتما برای انتخاب دقیق با نصاب مطمئن یا کارشناسان فروش شرکت‌های مرتبط مشورت کنید. کارشناسان انرژی تهویه پردیس می‌توانند شما را در این زمینه راهنمایی کنند.
  • در هنگام خرید، از برند، گارانتی و خدمات پس از فروش اطمینان حاصل کنید.
  • در صورت عدم نصب اصولی، علاوه بر ایجاد هزینه‌های سنگین، پمپ از گارانتی خارج می‌شود، بنابراین حتما نصب پمپ توسط افراد متخصص صورت بگیرد.
  • پمپ متناسب با مصرف و ساختمان انتخاب گردد. انتخاب پمپی با توان کمتر از حالت استاندارد ساختمان موجب عدم تامین آب و انتخاب پمپی با ظرفیت بیشتر موجب آسیب به لوله کشی ساختمان می‌شود.
  • برای تامین برق ورودی به پمپ، از محافظ برق استفاده شود.
  • پمپ آب ساختمان هر چند ماه یکبار مورد بازدید قرار بگیرد تا در صورت بروز مشکل، مراحل تعمیر یا نصب مجدد انجام شود. قطعات دوار پمپ به صورت دوره ای روغن کاری شود و پاک کردن دوره ای زنگار و شست و شوی قطعات پمپ
  • در صورت در دسترس بودن برق سه فاز، خرید پمپ سه فاز به دلیل احتمال خرابی کمتر نسبت به تکفاز در اولویت قرار بگیرد.
  • اطراف پمپ تا حد ممکن باید عاری از هرگونه گرد و خاک یا حشرات باشد. یکی از دلایل مهم که پمپ‌ها کثیف و همچنین عملکرد آن‌ها دچار اخلال می‌شود، گرد و خاک است.
  • در صورت ایجاد سر و صدای ناهنجار، پمپ از مدار خارج شود و آن را برای انجام فرایند گارانتی به شرکت‌های مرتبط منتقل کنید.
  • استفاده از صافی در ورودی پمپ به منظور عدم ورود ذرات و آلودگی‌های احتمالی
  • محافظت با عایق از پمپ در فصل زمستان به منظور عدم یخ زدگی
  • نصب پمپ روی لرزه گیر به منظور ایجاد صدای کمتر و آسیب کمتر

دانستن موارد ضروری در پمپ آب خانگی

چند چیز درباره پمپ آب خانگی که دانستن آن برای شما واجب است، توان پمپ، هد پمپ آب خانگی و دبی پمپ آب خانگی است.
روی تمامی دستگاه‌ها، توان پمپ با علامت HP که مخفف اسب بخار است نمایش داده می‌شود،

دبی یا آبدهی پمپ نیز با علامت اختصاری Max Q نشانه‌گذاری شده که مقدار آن بر حسب لیتر بر دقیقه (L/min) محاسبه می‌شود. بنابراین وقتی می‌گوییم دبی پمپ آب خانگی تک واحدی 41 لیتر بر دقیقه است یعنی در هر دقیقه می‌تواند تا 41 لیتر آبرسانی را انجام دهد. روی برخی پمپ‌ها این مقدار بر اساس واحد مترمکعب بر ساعت که علامت اختصاری آن (M3/H) است محاسبه می‌شود. اگر بخواهیم این مقدار را برای پمپ آب خانگی تک واحدی تبدیل کنیم، 41 لیتر بر دقیقه معادل 2.5 متر مکعب بر ساعت خواهد شد.
نکته دیگر هد پمپ آب خانگی است که این میزان هم روی تمامی پمپ آب‌های خانگی درج شده و مقدار آن را با علامت اختصاری (Max.h) نمایش می‌دهند. مثلا یک پمپ آب برای ساختمان ۷ طبقه باید هدی برابر با ۶۵ تا ۷۰ متر داشته باشد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *